Komplett guide til NISM-sertifiseringer WallstreetMojo

Komplett guide til NISM-sertifiseringer:

Hvis du er interessert i å gjøre en karriere i aksjemarkedet, kan derivatene, aksjefondene og ta NISM-sertifiseringene være det du kan forstå hvordan alt dette fungerer. Også hvis du vil vite om finansmarkedene, generelt, er læreplanen ikke bare lærerik, men kan gi deg en jobb. Gjør dette deg interessert i å vite om det? Her er en komplett guide som hjelper deg med å finne ut hvilken du kan gå til og hva som er viktigst ved å ta dem opp.

Innlegget er artikulert på følgende måte;

    Om NISM-sertifisering


    National Institute of Securities Markets (NISM) er en offentlig tillit opprettet av Securities and Exchange Board of India (SEBI), et reguleringsorgan for verdipapirmarkeder i India. NISM er engasjert i markedsføring av standarder for beste praksis i finansnæringen og kunnskapsformidling for markedsdeltakere.

    Skolen for sertifisering av mellomledd (SCI) er en av de seks fremragende skolene ved NISM, engasjert i å utvikle og gjennomføre sertifiseringsprogrammer og videreutdanningsprogrammer (CPE) for å validere og forbedre evnene til fagpersoner som jobber i finanssektoren.

    Disse sertifiseringene gis som mandat i henhold til SEBI (Certification of Associated Persons in the Securities Markets) Regulation, 2007. I løpet av regnskapsåret 2014-2015 møtte totalt 1.07.305 kandidater til NISM-sertifiseringseksamen i 209 testsentre i 161 byer over hele India.

    NISM-sertifiseringsmoduler


    NISM tilbyr en rekke sertifiseringsmoduler gjennom SCI for å møte de ulike læringsbehovene til finanspersoner. Disse sertifiseringene er utformet for å hjelpe finanspersoner som jobber i forskjellige roller, med å få en grundig forståelse av økonomiske prinsipper som gjelder deres spesifikke funksjonsfelt. Dette gjør at de bedre kan hjelpe en gjennomsnittsinvestor med å ta økonomiske beslutninger om import.

    Det er 20 av disse sertifiseringene som tilbys av NISM som er oppført her for din bekvemmelighet. De fleste av disse sertifiseringene er pålagt av SEBI for fagpersoner i relevante stillinger. Noen av dem er frivillige sertifiseringer som gir fordelen med avansert kunnskap innen det spesifikke området, men er ikke obligatoriske for finanspersoner.

    Vi vil prøve å beskrive innholdet og målene for disse sertifiseringsmodulene i korte trekk for å hjelpe dem med å forstå dem bedre.

    • NISM Series I: Currency Derivatives Certification Examination

    Denne sertifiseringen gir kunnskap om grunnleggende om valutaderivatmarkedet og dets virksomhet, inkludert handels- og oppgjørsmekanismer og investeringsstrategier. Det er ment for de som profesjonelt har å gjøre med valutaderivater og børshandlede valutaterminer.

    • NISM-Series-II-A: Registratorer til en emisjons- og aksjeoverføringsagent - bedriftssertifiseringsundersøkelse

    Med denne sertifiseringen kan de som jobber med registrarer til en emisjons- og aksjeoverføringsagent (R&T Agents eller RTAs) tilegne seg grunnleggende kunnskap om verdipapirmarkedene og bedre forstå rollen til RTAs i utstedelse og transaksjon av verdipapirer.

    • NISM Series II B: Sertifiseringsundersøkelse for registrarer og overføringsagenter (fond)

    Denne sertifiseringen har relevans for de som arbeider med RTAer som er involvert i fondets FoU-funksjon, og tilbyr grunnleggende kunnskap om verdipapirmarkedene bortsett fra å belyse RTAs rolle i utstedelse og transaksjon av aksjefond.

    • NISM Series-III-A: Securities Intermediaries Compliance (Non-Fund) Certification Examination

    Denne sertifiseringen er ment for fagpersoner som jobber med meglere, depotdeltakere og andre finansielle mellommenn. Kurset er utviklet for å forstå rollen og funksjonen til finansielle formidlere og viktigheten av compliance-funksjonen i verdipapirmarkedet.

    • NISM Series-III-B: Examens for sertifisering av utstedere

    Denne sertifiseringen belyser rollen og funksjonaliteten til compliance officerene som jobber med børsnoterte selskaper, og hjelper med å forstå det grunnleggende innen nasjonal og internasjonal bedriftsinnsamling sammen med kravene til bedriftens samsvar.

    • NISM Series IV: Rentesertifikateksamen

    Det er ment for de som arbeider i rentederivatsegmentet og gir kunnskap om grunnleggende forhold knyttet til rentepapirmarkedet sammen med det grunnleggende om markedsoperasjoner knyttet til rentederivatprodukter.

    • NISM-serien VA: Sertifiseringsundersøkelse for verdipapirfond

    Denne sertifiseringen er ment for de som er involvert i salg og distribusjon av fond. Det gir en bred ide om forskjellige typer ordninger for verdipapirfond og dekker ulike aspekter av evaluering og markedsfordeling.

    • NISM-serie VB: sertifiseringsundersøkelse for fond

    Denne sertifiseringen er ment for de som er involvert i salg og distribusjon av enkle og utøvende fondsordninger. Det gir en grunnleggende forståelse av sammensetningen av forskjellige typer verdipapirfond, regler knyttet til distribusjon, og metoder for evaluering sammen med det grunnleggende om økonomisk planlegging.

    • NISM-serien-VC: Fonddistributører (nivå 2) sertifiseringsundersøkelse

    Dette er en frivillig sertifisering som er ment å formidle kunnskap om forhåndsfondprodukter, verdivurdering, måling av fondets ytelse og regulatoriske krav.

    • NISM Series VI: Depository Operations Certification Examination

    Denne sertifiseringen er designet for de som arbeider med registrerte depotdeltakere for å formidle grunnleggende om institusjonell struktur og regelverk der depotdeltakere opererer sammen med sine forskjellige funksjoner.

    • NISM Series VII: Securities Operations and Risk Management Certification Examination

    Det er ment for de som jobber med registrerte aksjemeglere, clearingmedlemmer eller handelsmedlemmer på en børs. Fagpersoner lærer det grunnleggende om verdipapirmarkedet i India sammen med den regulatoriske rollen som Securities and Exchange Board of India (SEBI), rollen og funksjonaliteten til et aksjemeglerfirma.

    • NISM-serie-VIII: Sertifisering av aksjer i derivater

    Fagpersoner tilknyttet aksjederivatsegmentet kan lære om det grunnleggende om aksjederivatmarkedet i India, sammen med dets regulatoriske miljø som det opererer i. Innholdet hjelper til med å bygge forståelse for den operative mekanismen til aksjederivatmarkedet sammen med nyttige handelsstrategier som er relevante for dette markedssegmentet.

    • NISM Series-IX: Merchant Banking Certification Examination

    Denne sertifiseringen er relevant for de som jobber med SEBI-registrerte handelsbankfolk i en compliance-rolle. Fagpersoner kan tilegne seg arbeidskunnskap om handelsbank i India og forskjellige roller og funksjoner til handelsbankfolk knyttet til det opprinnelige offentlige tilbudet, ytterligere offentlig tilbud, tilbakekjøp og avnotering blant annet.

    • NISM-Series-XA: Investment Adviser (Level 1) Certification Examination

    Registrerte investeringsrådgivere sammen med de som er tilknyttet dem som partnere og representanter, må oppnå denne sertifiseringen. Det gir kunnskap om grunnleggende forhold knyttet til investeringsrådgivning. Dette inkluderer evaluering og anbefaling av finansielle produkter til investorer sammen med en grundig forståelse av personlig økonomisk planlegging for å hjelpe investorer med å oppnå best mulig resultater.

    • NISM-Series-XB: Investment Adviser (Level 2) Certification Examination

    Denne sertifiseringen er relevant for investeringsrådgivere og tilknyttede personer, og omhandler avanserte aspekter av investeringsrådgivning, med fokus på detaljert personlig økonomisk planlegging, tildeling av aktiva, produktvalg, porteføljekonstruksjon og forvaltning sammen med samsvar og andre aspekter.

    • NISM-Series-XI: Equity Sales Certification Examination

    Dette er en frivillig sertifisering som tilbyr en detaljert forståelse av aksjemarkedene i India, inkludert, men ikke begrenset til, en forståelse av dets operative mekanisme sammen med clearing, oppgjør og risikostyring.

    • NISM Series-XII: Securities Markets Foundation Certification Examination

    Dette er en frivillig sertifisering rettet mot økonomifagfolk på inngangsnivå eller personer som er interessert i å få en forståelse av indiske verdipapirmarkeder, funksjon av primær- og sekundærmarkeder, forskjellige finansielle produkter og finansiell planlegging.

    • NISM Series-XIII: Common Derivative Certification Examination

    Denne sertifiseringen har relevans for de som jobber med registrerte handelsmedlemmer av aksjederivater, rentederivater eller valutaderivater. Det tilbyr en bred kunnskap om alle tre seksjonene av derivatmarkeder i India sammen med den operasjonelle mekanismen, og handler også om handels- og sikringsstrategier som brukes i dette markedssegmentet.

    • NISM Series-XIV: Interne revisorer for sertifisering av aksjemeglere

    Denne sertifiseringen er ment for chartrede regnskapsførere, selskapssekretærer, kostnadsstyringsregnskapsførere eller andre tilknyttede personer eller partnere som signerer internrevisjonsrapporten om aksjemegleres eller clearingmedlemmers virksomhet. Den gir kunnskap om grunnleggende forhold knyttet til aksjemegleres drift og overholdelseskrav sammen med regelverket de opererer innenfor.

    • NISM Series-XV: Research Analyst Certification Examination

    Denne sertifiseringen er designet for registrerte forskningsanalytikere og tilknyttede personer som driver med enhver form for forskningsanalyse. Det gir et omfattende bilde av aksje- og gjeldsmarkedene, varierte tilnærminger til grunnleggende analyse, kunnskap om mikro- og makroøkonomisk analyse sammen med andre aspekter knyttet til finansiell forskning og analyse.

    NISM eksamensdatoer, kvalifisering og jobbroller


    De fleste av disse sertifiseringene er pålagt av SEBI å innhentes av finanspersoner i relevante roller for å sikre høyere kvalitet på tjenestene i finanssektoren. Det er ingen spesielle kvalifikasjonskriterier for å forfølge disse sertifiseringene, og de som jobber i profesjonelle roller knyttet til børsen eller interesserte personer uten liten kunnskap eller erfaring innen økonomidomenet kan delta på sertifiseringseksamenene. Bestått karakter i individuelle eksamener er 50% eller 60%. Det er også en negativ karakter på 25% i de fleste av disse eksamenene.

    Hver sertifisering dekker et spesialisert kunnskapsområde innen det økonomiske domenet og er svært relevant for fagpersoner som jobber i disse spesifikke domenene. Alle sertifiseringseksamenene er databaserte og kan tas fra nærmeste eksamenssenter etter individuell bekvemmelighet. Interesserte personer kan melde seg på en sertifiseringseksamen som vil være gyldig i en periode på 180 dager, og ved utløpet av denne perioden vil ingen refusjon bli gjort, og det er heller ikke mulig å omplanere.

    For å legge om en eksamen kan kandidater logge på eksamensportalen minst 30 dager før eksamensdatoen. Dette omleggingsanlegget kan bare benyttes en gang. For vellykkede kandidater utsteder NISM eksamenssertifiseringen innen 15 dager etter at eksamen er fullført. Sertifikateksamenens gyldighet er i 3 år, og i løpet av de 12 månedene før utløpet kan kandidater møte til videreutdanning for å tjene en forlengelse på 3 år.

    NISM eksamener:

    Hver sertifiseringsmodul er designet for fagpersoner som jobber i et forhåndsdefinert område av finanssektoren med den hensikt å utstyre dem med relevant kunnskap og bidra til å forbedre kvaliteten på tjenestene i finansnæringen. De fleste av eksamenene inkluderer en grunnleggende oversikt over de relaterte områdene, konseptene og metodene sammen med fokus på deres profesjonelle rolle og dens funksjonalitet for å være til praktisk hjelp.

    Eksamensdatoer:

    Sertifiseringseksamen er tilgjengelig året etter behov, og kandidater kan melde seg på og planlegge en eksamen på NISM-portalen.

    Kvalifisering:

    Det er ingen spesielle kvalifikasjonskriterier for noen av disse sertifiseringseksamenene, bortsett fra for datamaskinkompetanse, noe som er et must å delta på disse databaserte eksamenene. Fagpersoner som SEBI eller andre interesserte individer har en sertifisering for, kan delta i disse eksamenene for å få arbeidskunnskap i et bestemt område av økonomidomenet.

    Jobbroller:

    Personer som jobber som investeringsrådgivere, verdipapirfonddistributører, markedsførings- / salgspersonell i valutamarkeder, ansatte i Registrar and Transfer Agents (RTA), aksjemegleransatte, ansatte i investeringsbank eller handelsbankvirksomhet, blant andre finanspersoner, kan få relevante sertifiseringer merverdi til karriereprofilen for bedre karrierevekst.

    Hvorfor forfølge NISM-sertifiseringer?


    De fleste av NISM-sertifiseringene er pålagt av SEBI for fagpersoner som jobber i forskjellige roller innen finansnæringen med sikte på å utstyre dem med nødvendig kunnskap og ferdigheter og forbedre deres faglige kompetanse. Dette skal bidra til å forbedre kvaliteten på tjenester og ytelsesnivåer i finansnæringen som helhet.

    I henhold til instruksjonene fra Securities and Exchange Board of India (SEBI), er investeringsrådgivere og deres tilknyttede personer tvungent pålagt å innhente NISM Series XA: Investment Adviser (Nivå 1) sertifiseringseksamen eller en annen relevant sertifisering fra en NISM-akkreditert institusjon.

    Det er en rekke frivillige sertifiseringer som tilbys under denne sertifiseringsordningen, ment å styrke ekspertisen til fagfolk innen deres spesifikke kunnskapsområde.

    NISM eksamensformat


    Nedenfor er øyeblikksbildet av NISM-sertifiseringsdetaljer på deres nettsted. For å få informasjon om alle produktene, se NISM-sertifiseringsdetaljer

    NISM eksamensgebyrer


    NISM de fleste sertifiseringene er under INR 2000, men noen koster imidlertid høyere innen INR 10000

    NISM-resultater og bestått priser


    I løpet av regnskapsåret 2014-2015 dukket det totalt 1.07.305 kandidater til NISM

    Sertifiseringseksamen i 209 testsentre i 161 byer over hele India.

    NISM studiemateriale


    Ved påmelding til et bestemt sertifiseringsprogram kan kandidater laste ned studiemateriale fra eksamensportalen.

    NISM Studiestrategier: Før eksamen


    Dekk konseptene i sin helhet:

    Dekk til de bredere konseptene i stedet for å studere selektivt for å få en bedre forståelse av emnene.

    Lær bedre med den analytiske tilnærmingen:

    Det er alltid nyttig å bruke en analytisk tilnærming til applikasjonsorienterte deler av læreplanen.

    Ikke glem å øve:

    Gjør det til et poeng å skrive dine egne notater og øve nok etter å ha fullført en studie av et bestemt avsnitt i stedet for å vente på å dekke hele kurset.

    Ta så mange øvingseksamener som mulig. Det finnes en rekke mock-tester tilgjengelig online som kan hjelpe en kandidat å bli kjent med eksamensformatet. Eksamensportalen tilbyr også en rekke praksiseksamener.

    NISM Strategies: Under eksamen


    Studer hvert spørsmål og begynn med de enkle:

    Studer spørsmålene nøye før du prøver dem for å sikre at du forstår hva som blir spurt. Det er alltid bedre å starte med spørsmålene du er komfortabel med og la de tøffere stå i siste halvdel av eksamen.

    Unngå negativ merking:

    Husk at det er negativ merking, og selv om et par feil svar kanskje ikke påvirker poengsummen din, kan ganske mange av dem ødelegge ditt harde arbeid. Så vær forsiktig når du prøver spørsmål du ikke er sikker på.

    Ha en plan på plass:

    Det er best å ha en grov plan for å takle eksamen og følge den for å kunne dekke spørsmålene på en mer eller mindre systematisk måte, og dermed redusere sjanser eller feil eller tilsyn.

    Studien, forsøk og gjennomgang:

    Husk alltid den gyldne regelen om studier, forsøk og gjennomgang under eksamen. Sørg for å studere spørsmålene i sin helhet, prøv dem og bruk fritiden til å gå gjennom svarene dine for å kunne forbedre poengsummen din.

    Retningslinjer for utsettelse


    En enkelt tidsplanlegging er tilgjengelig minst 30 dager før eksamen. Senere enn det er ingen omplanering mulig, og eksamensavgiften kan heller ikke refunderes.