Topp 10 beste finansielle modelleringsbøker | Wallstreetmojo

Topp beste økonomiske modelleringsbøker

1 - Finansiell modellering (MIT Press)

2 - Finansiell analyse og modellering ved hjelp av Excel og VBA

3 - Finansiell modellering i praksis: En kortfattet guide for mellom- og videregående nivå

4 - Finansiell modellering og verdsettelse: En praktisk guide til investeringsbank og private equity

5 - Økonomisk modellering for bedriftseiere og entreprenører: Utvikle Excel-modeller for å skaffe kapital, øke kontantstrømmen, forbedre driften, planlegge prosjekter og ta beslutninger

6 - Økonomisk modellering: Et baklengs stokastisk differensiallikningsperspektiv (Springer Finance)

7 - Bygge økonomiske modeller (McGraw-Hill Finance & Investing)

8 - Oxford Guide to Financial Modelling: Applications for Capital Markets, Corporate Finance, Risk Management, and Financial Institutions

9 - Matematikken for finansiell modellering og investeringsforvaltning

10 - Håndboken for økonomisk modellering: En praktisk tilnærming til å lage og implementere modeller for beregning av verdsettelse

Bøker er mulighetenes vinduer. Gjennom bøker vil folk som allerede har gått veien veilede deg til å ta bedre beslutninger og hjelpe deg med å tilegne deg nye ferdigheter. Og hvis alt du trenger å gjøre er å følge med, tror du at du trenger noe spesielt talent for å gjøre det? Nei. Alt du trenger for å plukke opp disse bøkene og lese fra omslag til omslag. Og trene på egenhånd så mye du kan. Du vet at bare lesing ikke hjelper før du prøver å forstå og bruke det samme. Når du har gjort det, i løpet av få måneder, vil du kunne gjøre økonomisk modellering som om det ikke er noe.

Vi vil at du skal lykkes slik. Ta en titt på de beste økonomiske modelleringsbøkene nedenfor, og bli mesteren i økonomisk modellering.

# 1 - Finansiell modellering (MIT Press)


av Simon Benninga

Hvis du er ny innen feltet, trenger du en lærebok for å lære det grunnleggende. Hvorfor ikke hente denne boka? Denne boka regnes som den beste boken innen økonomisk modellering.

Bokanmeldelse

I følge leserne av boken er denne boken den eneste boken du trenger å lese omslag for å dekke hvis du vil lære økonomisk modellering. Dette er spesielt nyttig for folk som ikke har kunnskap om økonomisk modellering og ønsker å lære økonomisk modellering som etterspørsel etter yrket sitt. Men likevel andre enn nybegynnere, selv folk som har kunnskap i VBA, Advanced Excels og kompleks økonomisk modellering, bør lese denne boka som en oppfriskning.

Beste takeaways fra denne Best Book on Financial Modelling

  • Når du har hentet denne boka, trenger du ikke lese noen annen bok; fordi i den siste utgaven har denne boka inkludert separate kapitler for komplekse Monte Carlo-metoder og Nielson-Siegel-modellen.
  • Du vil også lære VBA fra et grunnleggende nivå, og du vil også lære det avanserte nivået. Ideen er å lære konseptene først hvis du er nybegynner, og deretter lære deg de tekniske aspektene av det.
  • Den nye utgaven av boka kommer med en tilgangskode som hjelper deg med å laste ned excel-regneark og løsningene på slutten av kapitlet.
<>

# 2 - Finansiell analyse og modellering ved hjelp av Excel og VBA


av Chandan Sengupta

Denne boken er en omfattende finansiell modelleringsbok. Hvis du vil lære økonomisk modellering i dybden, er dette boken du bør hente.

Bokanmeldelse

Mange lesere nevnte at denne boka er en av de mest omfattende bøkene for nybegynnerstudenter. Det forklarer hvert konsept i detalj. Det er mer enn 700 sider, og på sidene vil du lære excel og VBA også. Men ikke forvent for mye av denne boken hvis du er en avansert profesjonell. Den er skrevet for nybegynnere og vil fungere som en flott oppslagsbok for nybegynnere med økonomisk modellering.

Beste takeaways fra denne Top Financial Modeling Book

  • Du bør kjøpe denne boken på grunn av dens omfattende. Svært få bøker om økonomisk modellering har inngående analyser av begreper.
  • Denne boka har en enestående seksjon om prognoser. Du kan kjøpe boken selv for denne delen alene.
  • Denne boken har ikke skrapet begrepene. Det er veldig detaljert, og du vil lære det grunnleggende om excel og VBA også.
<>

# 3 - Økonomisk modellering i praksis:

En kortfattet guide for mellomnivå og avansert nivå


av Michael Rees

Som tittelen antyder, er denne boken ikke for nybegynnere med økonomisk modellering. Hvis du har grunnleggende kunnskaper innen økonomisk modellering, kan du hente denne boka.

Bokanmeldelse

Denne boka er godt balansert. Du finner ikke en bok om økonomisk modellering som har inkludert både konsepter og applikasjoner i riktig forhold. Videre er eksemplene som brukes i boken uvurderlige for fagfolk i feltet. Denne økonomiske modelleringsboken tar deg til neste nivå. Hvis du allerede har grunnleggende opplæring i økonomisk modellering, bør du plukke opp denne boka for å gå utover komfortsonen din. Hvis du er nybegynner, anbefales det å ikke lese denne boken før du leser noe mer grunnleggende og grunnleggende.

Beste takeaways fra denne Best Financial Modeling Book

  • Denne boka er fri for lo. Dermed vil folk som er i det økonomiske domenet kunne trekke ut mye ting ut av det. Hvis du leser og bruker alt du lærer av denne boken, vil du se en grunnleggende forskjell i måten du nærmer deg økonomisk modellering på.
  • Du får også en CD-ROM med boka som gjør at du får tilgang til excel-modeller og mer praktiske problemer.
  • Du vil lære excel og statistiske funksjoner så veldig bra etter å ha lest gjennom denne boken.
<>

# 4 - Økonomisk modellering og verdsettelse:

En praktisk guide til investeringsbank og private equity


av Paul Pignataro

Hvis du noen gang har møtt problemer med økonomisk modellering og verdsettelse, kan du hente denne boken for å lære.

Bokanmeldelse

Denne nybegynnerboken om økonomisk modellering er skrevet på en slik måte at til og med dummies i økonomi kan forstå. Så det er ikke akkurat rettet mot videregående eller mellomliggende studenter. Hvis du er nybegynner, er dette det perfekte stedet å starte. Videre vil du også lære å utmerke deg mens du lærer konseptene. Du kan imidlertid føle deg lei hvis du har kunnskap om økonomisk modellering fordi denne boken ikke hopper over noen trinn. Så hvis du vil lære økonomisk modellering og verdsettelse og ikke vil bruke mye, er dette den perfekte veiledningen for deg.

Beste takeaways fra denne toppboken om finansiell modellering

  • Du vil lære alle tenkelige økonomiske modeller i denne boka. Du lærer balanse, resultatregnskap, kontantstrømoppstilling, balanse balansering, avskrivningsplan, arbeidskapitalplan og mange flere.
  • Du vil også lære verdsettelsesteknikken i detalj. Du lærer DCF-analyse, precedent transaksjonsanalyse og mange flere teknikker.
  • Du vil også komme til å forholde deg til mange casestudier gitt i boken når du lærer økonomisk modellering og verdsettelse.
<>

# 5 - Økonomisk modellering for bedriftseiere og entreprenører:

Utvikle Excel-modeller for å skaffe kapital, øke kontantstrømmen, forbedre driften, planlegge prosjekter og ta beslutninger


av Tom Y. Sawyer

Denne boka er så praktisk som den kan være; fordi det direkte vil hjelpe gründere til å gjøre de vanskeligste tingene i virksomheten.

Bokanmeldelse

Svært få bøker har kommet fra stedet for å knytte forretningstenkning til økonomisk modellering. Finansiell modellering er absolutt en teknisk ferdighet, men gründere som er nye i feltet vet ikke noe om det tekniske ved virksomheten. Denne boken har bro over gapet for nye gründere. Du vil ikke bare lære å utvikle excel-modeller for å skaffe kapital, øke fortjenesten og inntektene dine, du vil også lære verdifulle prosjektledelsesferdigheter fra denne boken.

Beste takeaways fra denne Best Financial Modeling Book

  • For en gründer kan det være en gigantisk oppgave å analysere avkastning. Men hvis han tar opp denne boka, kan det hende det ikke virker så skremmende som det vanligvis virker. Dessuten vil du som gründer også kunne planlegge prosjekter og nye tiltak støttet av økonomiske modeller.
  • Du vil ikke bare lære økonomisk modellering, men du vil også lære forretningssituasjoner og strategiske grep du trenger å gjøre mens du lanserer nye produkter eller nyetableringer.
  • Det vil hjelpe deg med å unngå feller og hindringer i virksomheten ved å være klar over smutthullene og ved å kunne lage operasjonelle og funksjonelle modeller for din virksomhet.
<>

# 6 - Finansiell modellering:

Et tilbakestående stokastisk differensiallikningsperspektiv (Springer Finance)


av Stephane Crepey

Dette er en bok som er skrevet for videregående og avanserte studenter innen økonomisk modellering, og du trenger tilleggskunnskap i matematiske rammer.

Bokanmeldelse

Denne boka er en kjernebok om økonomisk modellering. Inntil du lærer det grunnleggende, er det bedre å ikke plukke opp denne boka. Backward Stochastic Differential Equations (BSDEs) gir informasjon om hvordan du kan løse pris- og risikostyringsproblemer. Du må forstå matematikk og statistikk for å kunne forstå bokens verdi.

Beste takeaways fra denne Top Financial Modeling Book

  • Hvordan vil du løse ulineære prisproblemer? Du trenger CVA-beregninger. Hvordan lære? Plukk opp denne boka.
  • BSDE er mer populære blant akademikere enn for utøvere. Forfatteren skrev denne boken slik at utøverne kan sette pris på verdien av BSDE og kan bruke perspektivet i deres ikke-lineære pris- og risikostyringsproblemer for finansielle derivater.
  • Denne boken er skrevet spesielt for studiekurs som inkluderer både beregningsøkonomi og økonomisk modellering.
<>

# 7 - Bygge økonomiske modeller (McGraw-Hill Finance & Investing)


av John Tjia

Finansiell modellering er en av de mest verdsatte ferdighetene i bedriftens verden i dag. Hovedvekten i denne boken er en som hjelper deg med å bygge ferdighetene med økonomisk modellering.

Bokanmeldelse

Hovedproblemet med en hvilken som helst instruksjonsbok er at forfatteren ser ut til å ha mindre profesjonell erfaring i ferdighetene han veileder leserne til å lære. Men i dette tilfellet er det ikke i det hele tatt tilfelle da forfatteren har mange års erfaring i det aktuelle domenet, og lesere fra alle samfunnslag har anbefalt denne boken spesielt til de som har liten eller ingen erfaring med økonomisk modellering. Du vil lære ferdighetene du trenger å lære, og denne boka vil være din guide hele veien. Det er skarpt, instruksjonsrikt og fullt av grunnleggende konsepter for at du skal mestre ferdighetene med økonomisk modellering.

Beste takeaways fra denne Best Financial Modeling Book

  • I denne boken vil du ikke bare lære om økonomisk modellering, men heller lære deg det grunnleggende om økonomisk modellering - regnskap og økonomikonsepter i detalj. Så selv om du er ny innen økonomisk modellering, har du ikke noe problem med å lære fra bunnen av.
  • Du vil også lære å lage modeller ved hjelp av excel, slik at du direkte kan sette læringen i arbeid og se selv hvor mye du har lært.
<>

# 8 - Oxford Guide to Financial Modelling:

Søknader om kapitalmarkeder, bedriftsfinansiering, risikostyring og finansinstitusjoner


av Thomas SY Ho & Sang Bin Lee

Denne boken har trukket på en slående balanse mellom teori og praksis for økonomisk modellering. La oss ta en titt på gjennomgangen og de beste takeaways.

Bokanmeldelse

Hvis du noen gang tenker på en bok som først vil lære deg hvordan du utvikler økonomiske modeller, og så vil den vise deg i hvilke tilfeller du trenger å bruke disse modellene, dette er det. Dette er boken du bør hente for å lære økonomisk modellering på en omfattende måte. Denne boken vil ikke bare dekke modellene, den vil også legge til hvordan disse modellene er relevante i dagens forretningssaker.

Beste takeaways fra denne Best Book on Financial Modelling

  • Denne boken presenterer de økonomiske modellene samt konteksten til hver modell, og du vil også lære å bruke dem når det er nødvendig.
  • Bokens bredde når det gjelder læreplanen er stor. Den har dekket finansiell modellering i sin helhet - fra opsjonsprising i verdipapirmarkedet til fast verdivurdering i bedriftsfinansiering.
  • Du vil også få hjelp fra thomasho.com-nettstedet for å forstå de økonomiske modellene bedre.
<>

# 9 - Matematikken for finansiell modellering og investeringsforvaltning


av Sergio M. Focardi & Frank J. Fabozzi

Mennesker som er i økonomisk modellering, trenger å kjenne matematikken bak de økonomiske modellene hvis de ønsker å fremme sin karriere innen økonomisk modellering. Denne boka vil være svaret på alle dine matematiske spørsmål bak økonomisk modellering.

Bokanmeldelse

Denne boka er strengt tatt ikke for nybegynnere. Årsaken bak dette er at den er skrevet for folk som allerede har erfaring og grunnleggende kunnskap innen økonomisk modellering og spesielt i bruk av det matematiske rammeverket. Denne boken kan være en god oppfriskning for noen som ønsker å gå tilbake til quants-delen av økonomi og vil revidere konseptene. Imidlertid vil denne boken holde hendene dine og lede deg gjennom alle mulige konsepter du trenger å lære i kvantitativ økonomi.

Beste takeaways fra denne Best Book on Financial Modelling

  • Du vil ikke bare lære begrepene økonomisk modellering og kvantitativ økonomi, men du vil også lære de praktiske eksemplene som vil krystallisere læringen din.
  • Du vil lære arbitrasjeprising, derivatprising, kredittrisikomodellering, rentemodellering og mye mer.
<>

# 10 - Håndboken for økonomisk modellering:

En praktisk tilnærming til å lage og implementere modeller for verdivurderingsprojeksjon


av Jack Avon

Denne boken vil hjelpe deg å tenke fra begge perspektiver - fra en finansiell modellers perspektiv og også fra sluttbrukernes synspunkt.

Bokanmeldelse

Boken er en perle. Hvis det ikke er for mye vekt, kan boka kalles den beste boken om økonomisk modellering tilgjengelig per nå. Forfatteren har autoritet over emnet, og når du begynner å lese denne boken, vil du ikke bare lære økonomisk modellering bedre; heller vil du også begynne å nærme deg hele økonomikarrieren på forskjellige måter. Denne boka er på 504 sider og dekker nesten alt du trenger å lære og å bruke i økonomisk modellering.

Beste takeaways fra denne boken

  • Du vil lære logikken bak å tenke på sluttbrukere først mens du bygger de økonomiske modellene.
  • Du vil også lære de grunnleggende regnskaps- og økonomikonseptene du trenger for å lære å lage økonomiske modeller.
  • Du får et kart over planlegging, design og bygging av en fullt funksjonell økonomisk modell.
<>
Offentliggjøring av Amazon Associate

WallStreetMojo er en deltaker i Amazon Services LLC Associates Program, et tilknyttet annonseringsprogram designet for å gi et middel for nettsteder å tjene reklameavgifter ved å annonsere og lenke til amazon.com

Finansielle artikler

Original text


  • Finansielle planleggingsbøker
  • Beste finansielle rådgiverbøker
  • Topp 10 bokføringsbøker
  • Finansiell revisjon
  • <