ETF kontra indeksfond | Topp 8 forskjeller du må vite!

Børshandlede fond eller ETF er lave kostnader og de skatteeffektive investeringsfondene som handles direkte som aksjer, råvarer eller obligasjoner, mens indeksfond ligner veldig på verdipapirfond, og disse handles alltid gjennom en fondsforvalter for å sikre at funksjonen fungerer ikke påvirket

Forskjeller mellom ETF og indeksfond

Et børshandlet fond (ETF) er et investeringsfond som opererer på børsen som holder eiendeler som aksjer, obligasjoner eller råvarer. Disse fondene sporer en bestemt indeks og vil følgelig utforme kurven med verdipapirer. De tilbyr fordelen på grunn av lave kostnader, skatteeffektivitet og funksjoner som ligner på aksje.

Et indeksfond er derimot et aksjefond eller en ETF konstruert for å følge en bestemt bransje eller indeks som S&P 500. Det kan utforme porteføljen basert på implementeringsregler som:

  • Skattehåndtering
  • Sporing minimering av feil
  • Stor blokkhandel
  • Regler som viser sosiale og bærekraftige kriterier.

ETF vs indeksfond infografikk

La oss forstå noen av dens viktigste forskjeller mellom ETF og indeksfond

Likheter

Det er noen faktorer som gjør begge fondene like og angitt nedenfor:

  • Begge er klassifisert under hodet av 'indeksering' da det innebærer å investere i en underliggende referanseindeks. Målet er å slå aktivt forvaltede midler på flere måter.
  • De har lave utgiftsforhold sammenlignet med aktivt forvaltede fond
  • Midlene forvaltes profesjonelt og tar sikte på å redusere risikoen gjennom diversifisering.
  • De har en netto aktivaverdi bestemt som total verdi av de underliggende eiendelene minus avgifter / totalt antall aksjer

Forskjeller

Nedenfor er noen av forskjellene i ETF og indeksfond:

  1. ETF er et fond som vil spore en aksjemarkedsindeks og handle som vanlige aksjer på børsen, mens indeksfond vil spore resultatene til en referanseindeks for markedet.
  2. Prisen for ETF finner sted gjennom hele handelsdagen, men indeksfond blir priset ved avslutning av handelsdagen.
  3. Handelsgebyrer for en ETF er høye og kostnadsprosenten varierer fra 0,1-0,5%, som er justert til prisen, mens indeksfond ikke har noe transaksjonsgebyr eller provisjon.
  4. I det indiske markedet er minimumsinvesteringen for en ETF Rs 10.000 og indeksfond krever en utbetaling på Rs.5000 eller Rs.500 hvis SIP (Systematic Investment Plan) godtas. Denne mengden minimumsinvesteringer vil variere i henhold til landet og gjeldende lover. Investering gjennom SIP er ikke aktuelt for ETF-er.
  5. Prisingen for en ETF avhenger av etterspørsel og tilbud av verdipapirer i markedet, men prisingen for et indeksfond er i henhold til NAV (netto aktivaverdi) for den underliggende eiendelen.
  6. Aspektet av fleksibilitet og likviditet er relativt høyere i ETF, ettersom intradagsprising gjør det mulig for handelsmenn å handle med større fleksibilitet i stedet for å indeksere midler, da NAV, i dette tilfellet, beregnes bare en gang om dagen.
  7. En handels- / meglingskonto er viktig for kjøp og salg av ETF-er, men ikke noe slikt krav i tilfelle et indeksfond.
  8. ETF innebærer ingen inngangs- / utgangsbelastning, men megling, administrasjonsgebyr og skatt belastes. Indeksfond innebærer forvaltningshonorar og exitbeløp gjelder i tilfelle avvikling før angitt tid.
  9. Anvendelsen av midler går mot sikring, arbitrage og investering av overskuddskontanter for ETF-er, men fokus for et indeksfond er den eneste investeringen av kontantoverskudd.
  10. Når det gjelder investeringsapplikasjon, kan ETF-er brukes til langsiktige investerings- og handelsstrategier, men for indeks- / aksjefond er det velstandsskaping på lang sikt gjennom egenkapital og gjeldsbase.
  11. ETF-er kan ha lavere skatteplikt siden handelen skjer mellom investorer og det åpne markedet, og fondforvalteren ikke er pålagt å selge eiendeler for å øke kontantbehovet og dermed mindre mulig å skape kapitalgevinstforpliktelser. Gevinstskatt får anvendelse på transaksjonen, men vil ikke bli påvirket hvis investoren holder på aksjene. Omvendt innebærer indeksfond en transaksjon mellom investor og fondsforvalter, og hvis investor ønsker å avvikle sin andel, handler det samme i markedet og gir opphav til gevinst eller tap.
  12. Ettersom ETF-er handles direkte på det åpne markedet, er det generelt vanskelig å omsette, et indeksfond blir alltid dirigert gjennom fondsforvalteren, noe som gjør det relativt lettere å kjøpe en ekte kjøper eller selger og sikre regelmessig funksjon.
  13. ETF-transaksjon krever en oppgjørstid på 3 dager, mens indeksfond bare krever en dag som gir eierne raskere tilgang til likvide kontanter etter et salg.
  14. Selv om handel med ETF-er reflekterer sanntidsmiljøet i markedet, ettersom de ikke er direkte tilknyttet NAV, er de utsatt for manipulasjoner som kanskje ikke er akseptable for risikovillige investorer, og foretrekker stabil investering. Indeksfond kan ikke selges kort og gir generelt mer stabilitet for konservative investorer.

ETF vs indeksfondstabell

GRUNNLEGG FOR SAMMENLIGNING ETFINDEKSFOND
BetydningFondsporingsindekser for en bestemt børs.Fond som gjentar resultatene til en referanseindeks.
UtgangspunktDet vil handle som andre aksjer.De er som fond
Priser - Forskjeller mellom ETF og indeksfondUtført på slutten av dagen avhengig av aksjekursbevegelsenHandlet på intradagsbasis.
Grunnlag for priserEtterspørsel og levering av verdipapiret / aksjen i markedetNAV for underliggende eiendel
HandelskostnaderHøyere kostnaderIngen transaksjonsgebyr / provisjon
Utgiftsforhold i ETF og indeksfondLavForholdsvis høy
FørsteinvesteringIngen minimumsinvesteringerDet kan være noen få tusen dollar eller kjøp i vanlige investeringer gjennom SIP.
Oppgjørstid i ETF og indeksfondTre dagerEn dag

Konklusjon

Det kan konkluderes med at både indeksfond og ETF har sine fordeler og ulemper, men begge er praktiske verktøy for å tillate diversifisering til lave priser. Mengden investering og investorens risikoappetitt er aspektene som investeringen avtar. Til tross for at de stort sett er like, er de forskjellige og uerfarne investorer i aksjemarkedet må studere alle aspektene før de tar noe valg. En detaljinvestor skal tiltrekkes av indeksfond siden de er enklere og billigere å administrere med minimum innledende investeringsalternativer. Institusjonelle investorer kan vurdere ETF ettersom de tilbyr skattesopp og funksjoner som ligner på vanlige aksjer.

ETF og åpne indeksfond er like på mange måter, men de skiller seg ut i mange aspekter. Det er viktig å sette klare mål for investeringer for effektivt valg av passende investering. For eksempel, hvis man krever fleksibilitet i sanntidsprising eller skattefordelene ved langsiktig aksjepost, kan ETF-er passe godt.

På den annen side er ETF-er mer eksponert for volatilitet i markedet, noe som kan være lite attraktivt overfor de tradisjonelle og konservative investorene, eller hvis man ønsker å tjene regelmessige inntekter uten å håndtere kortsiktige prissvingninger. Selv om det eksisterer noen obligasjonsfokuserte ETF-er, kan indeksfond være et bedre valg hvis investorer ser etter eksponering mot illikvide aktivaklasser som kommunale og internasjonale obligasjoner. Til slutt kommer personlig preferanse til behovet for likviditet, disponibel inntekt for investering, løpetid og preferanse for aktivaklassen.