Begrensningsrekkefølge (definisjon, typer) | Trinnvise eksempler

Definisjon av begrensningsordre

Begrensningsordre refererer til den slags ordre som kjøper eller selger sikkerheten til nevnte pris eller bedre, for eksempel i tilfelle salgsordrer vil den bare utløses når den er til grensepris eller høyere, mens den for kjøpsordrene vil utløses bare når den er til grensepris eller lavere.

Det er en av ordretypene i aksjemarkedet som lar handelsmenn sette ønsket pris som de er villige til å kjøpe eller selge. Det gir en næringsdrivende mer kontroll for utførelsen av verdipapirets pris enn i tilfelle de er bekymret for markedsordre under volatilitet. Forhandlere spesifiserer prisen ved å bruke en begrensningsordre, mens det i markedet for markedsordninger velger en pris. De kan modifiseres til den kjøres.

Den brukes med vilje for å få en spesifikk bedre pris og dermed må den plasseres på riktig side av markedet.

  • Kjøp ordre = Til eller pris mindre enn Gjeldende markedspris.
  • Selger ordre = Til eller Pris mer enn Gjeldende markedspris.

For eksempel hvis Mr. Bill er en næringsdrivende som ønsker å kjøpe 100 aksjer i Tropical Inc., men har en grense på $ 20 eller lavere. Hvis han ønsker å selge de samme aksjene til en pris på $ 22, vil han ikke se; aksjene til prisen på $ 22 er nådd, eller det er mer enn $ 22.

Typer begrensningsordre

  • Kjøpsordre - En kjøpsgrenseordre er ordren som legges til en spesifisert grensepris eller lavere enn den.
  • Sell ​​Order - En Sell Limit Order er bestillingen til en spesifisert grensepris eller høyere enn den.

Eksempler

La oss se noen enkle til avanserte eksempler.

Eksempel 1

Anta at en porteføljeforvalter ønsker å kjøpe aksjer i MRF Limited, men mener at den nåværende verdsettelsen er for høy, som er $ 833. Han ønsker å kjøpe til en spesifisert pris eller mindre.

Han instruerer handelsmennene sine om å kjøpe 1000 aksjer når prisen faller under $ 806.

Handlerne bestiller deretter å kjøpe 10,00 aksjer med en grense på $ 806. De kan begynne å kjøpe aksjer automatisk når det når $ 806 og mindre, ellers kan ordren bli kansellert.

Eksempel 2

Anta at porteføljeforvalteren vil selge aksjer i Amazon og mener at den nåværende prisen på $ 27 er for lav og forventes å gå høyt.

Han kan instruere 50% av aksjene til en pris over $ 35. Det er Selg Limit Order, hvor aksjene kun selges og bare når den når $ 35 og oppover ellers, vil den bli kansellert.

Fordeler

  • De lar handelsmenn inngå og avslutte avtaler med en presis pris. Ved dette kan de oppnå et visst forhåndsdefinert mål i handel med verdipapiret.
  • Det kan være gunstig i et volatilt markedsscenario. Når en aksje plutselig stiger eller faller, og en næringsdrivende er bekymret for å få en uønsket pris fra en markedsordre.
  • Det kan være fordelaktig når den næringsdrivende ikke kan holde rede på porteføljen sin, men har en spesifikk pris i tankene som de ønsker å utføre kjøp eller salg av en bestemt sikkerhet. De kan plasseres med en utløpsdato.

Ulemper

  • Det er avhengig av tilgjengeligheten av sikkerhet til en bestemt pris. Selv om det forhindrer negativ gjennomføring av handel, garanterer det ikke kjøp eller salg, fordi det bare vil bli utført og bare når ønsket pris er oppnådd. På denne måten kan handelsmenn gå glipp av en mulighet.
  • Forhandlere må angi en grensepris riktig for å sikre oppnåelsen av målet om å få en spesifisert pris. Det er viktig å være på toppen av markedsprisen. Ellers vil handelen bli fylt til gjeldende markedspris.
  • Sammenlignet med markedsordrer er meglergebyret for grenseordre høyere. Hvis markedsprisen aldri når en høy eller lav pris som investoren spesifiserte, blir ordren ikke utført. Derfor er det ikke garantert. De er mer tekniske og heller ikke så greie handler; de skaper mer arbeid for meglerne som fører til en høyere avgift.

Begrensninger

  • De er ikke egnet for aggressive handelsteknikker fordi slike ordreutførelser er essensielle snarere enn pris.
  • Mens du bruker den, kan det hende at markedet ikke berører prisen. Det er vanskelig å tjene penger i disse scenariene.
  • Det kan være utfordrende å finne den faktiske prisen og gjøre begrensningsordrer til et passende alternativ i tilfelle aksjer med lite volum som ikke er notert på større børser.

Viktige punkter å merke seg

  • Risikoen med Limit Orders er at den nåværende prisen aldri må falle innenfor ordrenes kriterier, da i dette tilfellet kan investorens ordre ikke utføre.
  • Noen ganger kan målprisen nå, men det kan ikke ha nok likviditet til å fylle ordren.
  • Det er preget av prisbegrensning; det kan noen ganger få en delvis fylling eller ingen fylling.
  • Alle aksjemarkedstransaksjoner er påvirket av visse punkter som tilgjengeligheten av aksjer, tidspunktet for transaksjonene, aksjens likviditet og størrelsen på ordren.
  • Det er alltid tilstedeværende prioriterte retningslinjer for slike ordrer.

Konklusjon

Limit Order gir den næringsdrivende forhåndsbestemmelse av prisen de vil kjøpe eller selge til. Det er opptatt av å sikre at prisoverveielser blir oppfylt før handelen utføres. Det handler først og fremst om prisen på et verdipapir. Så hvis sikkerhetsprisen for øyeblikket hviler utenfor kriteriene som er angitt i grenseordren fra den næringsdrivende, skjer ikke transaksjonen. De kan være fordelaktige i scenariene der en aksje eller annen eiendel handles tynt, har svært volatilitet eller har et stort budspørsmålsspred der et budspørselsspread er en forskjell mellom den høyeste prisen en kjøper er villig til å betale for sikkerhet i markedet og den laveste prisen en selger er villig til å akseptere for et verdipapir.

Å plassere en begrensningsordre dekker beløpet en investor er villig til å betale. Det tillater alltid presis ordreinngang og er passende for handelsmenn når det er viktigere å få en spesifikk pris i stedet for utførelse av handel for å bli fylt av markedsprisen.