Forskjeller mellom eiendom og aksjeinvestering

Forskjellen mellom eiendom og aksjeinvestering

Eiendomsinvestering refererer til å investere i en eiendom eller materielle og virkelige eiendeler som ofte er på lang sikt, noe som er langvarig og illikvid, mens aksjeinvestering refererer til å investere penger i et selskap ved å kjøpe sin andel av aksjen og tjene fortjeneste ved å selge aksjene. til god pris som er enkel, rask og flytende mens

Aksjer refererer til andel i eierskapet til selskapet som representerer et krav på selskapets eiendeler og inntjening.

Eiendom refererer til eiendom som består av land og bygninger på den, inkludert naturressurser og tilhørende komponenter som vann og mineraler. Dette kan videre omfatte bolig, industri og næringseiendom.

Lager mot eiendomsinvesteringsinfografikk

La oss se de største forskjellene mellom aksje og eiendomsinvestering.

Viktige forskjeller

  1. En aksje representerer en andel i inntjeningen til et selskap, mens eiendom er en eiendom over et stykke land som er kjøpt til personlig bruk eller for ytterligere monetære gevinster.
  2. Lager koster ikke mye og avhenger av kjøperens investeringsmål. Prisene på aksjer er ustabile, og det grunnleggende og økonomiske resultatet til et selskap har også en direkte innvirkning på aksjekursen. Eiendom er normalt en engangsinvestering og avhenger av faktorer som kjøperens investeringsevne, størrelsen på eiendommen, beliggenhet, avkastning på eiendommen osv.
  3. En aksje er generelt et kortsiktig mål, avhengig av porteføljekravet. Imidlertid er eiendom et veldig langsiktig mål og kan spre seg over flere tiår.
  4. Aksjer er svært likvide og kan selges relativt enkelt, men eiendom er relativt mindre likvide og kan kreve mye tid siden flere faktorer er involvert, for eksempel juridiske hindringer, passende pris osv.
  5. Aksjer vil generere utbytte avhengig av selskapets økonomiske ytelse, som kanskje eller ikke kan være på en jevnlig basis. Eiendom genererer ikke utbytte, men hvis eiendommen leies ut, skal den generere tilstrekkelig leiebeløp på jevnlig basis.
  6. Banklån er vanligvis ikke tilgjengelig for aksjetransaksjonen, men kjøp av eiendom krever generelt hjelp fra et banklån.
  7. Prisen på en aksje kan endres hvert millisekund, og hver krone kan gjøre en forskjell siden disse kan kjøpes i bulk. Prisene på eiendom endres imidlertid gradvis og påvirkes direkte av ulike makroøkonomiske faktorer. Variasjonene i prisen på eiendom definerer økonomien. Hvis prisene stiger gradvis, er det en indikasjon på den progressive økonomien og omvendt.
  8. En aksje gjør innehaveren til en eier når det gjelder å få stemmerett i forskjellige saker, men kan ikke ta avgjørelser som involverer toppledelsen. Imidlertid er eiere av fast eiendom ansvarlige for alle avgjørelser som har direkte innvirkning på eiendommens eksistens.
  9. Aksjer kan kjøpes tilbake av selskapet hvis behovet oppstår, men eiendommer kan ikke bringes tilbake når de er solgt.

Aksj vs eiendom sammenligningstabell

Grunnlag for sammenligningLagerEiendom
BetydningAndel i inntjeningen til et selskap.Eiendom på et stykke land brukt til videre utvidelse.
EieAksjonærer er eiere på papir, men teknisk sett kan de ikke eie selskapet.Man kan være fullstendig eier av eiendommen.
LikviditetSvært flytende.Mindre væske i sammenligning og kan ta tid avhengig av sak til sak.
VedlikeholdIngen vedlikeholdskostnader må betales.Regelmessig vedlikehold må utføres for å sikre at eiendommen er i god stand.
RisikonivåGenerelt ustabilt.Relativt stabil.

Merk

Man bør vurdere at ytelsen til det samlede aksjemarkedet og eiendomsmarkedet gir en indikasjon på hvordan landet presterer økonomisk. Hvis aksjemarkedet stiger, er det en indikasjon på at alle sektorene klarer seg godt, og dermed forbedrer den samlede ytelsen.

På den annen side må den generelle prisstigningen på eiendom vurderes. Generelt indikerer det økende velstand, men faktorer som leverandører av eiendom må undersøkes. Eiendomsleverandøren må ha brukt et veldig tungt beløp på å bygge / kjøpe eiendom og aksjer, og eiendommer vil kanskje tømme gjelden. Grunnlaget for den globale finanskrisen i 2008 skyldtes oppblåsende priser på eiendom og til slutt førte manglende betaling av kontingent til krasj.

Siste tanker

Både Eiendom og Aksjer brukes som en investeringsvei av investorer. Selv om eiendom kan brukes som et tvillingmål for personlig opphold og ved å la eiendommen øke, brukes aksjer vanligvis til å parkere merinntekt og la den vokse avhengig av investorens mål og risikovilje.

Derfor vil aksjer eller eiendom fortsette å eksistere, men valget og mengden av det vil avhenge av investoren / poolen av investorer.