Grunnleggende over resultatregnskap | Forstå selskapets resultatregnskap

Grunnleggende om resultatregnskapet

Resultatregnskap gir et grunnleggende sammendrag av selskapets inntekter og utgifter innen en spesifisert periode.

  • Resultatregnskapet starter med inntektene som et selskap tjener ved å selge produkter til sine kunder. Siden inntektene ligger øverst i resultatregnskapet, er det kjent som topplinjen for selskapet.
  • Annet enn resultatregnskapet består av alle andre poster som fører til nettoinntekten til et selskap som sitter nederst. Derfor er nettoinntekt også kjent som bunnlinjen i et selskap. Alle varene trekkes fra selskapets inntekter for å komme til nettoinntekten.
  • Linjeartiklene i mellom består av kostnadene for solgte varer for å produsere disse varene. Kostnader inkluderer også salg av generelle og administrasjonskostnader.
  • Linjeposten som kommer neste gang er avskrivninger, som også er en del av balansen.
  • Andre poster som blir trukket for å komme til nettoinntekt er rentekostnader og betalt skatt.

Resultatregnskap grunnlegning kan presenteres som

Grunnleggende eksempel på resultatregnskap 

La oss prøve å forstå det grunnleggende i resultatregnskapslinjene ved hjelp av et eksempel.

Resultatregningsligningen inntektskostnader = nettoinntekt for selskap A er presentert i tabellen nedenfor.

Inntektene for selskapet er 50.000. Etter å ha trukket alle utgiftene for selskapet, som inkluderer varekostnader, SG&A, avskrivningskostnader, renteutgifter og avsetning for inntektsskatt, blir nettoinntekten 500.

Grunnleggende komponenter i resultatregnskapet

Vi har berørt basen på de grunnleggende komponentene i resultatregnskapet i forrige seksjoner. La oss nå diskutere hver post i detalj, som utgjør resultatregnskapet til et selskap.

De grunnleggende komponentene i resultatregnskapet er inntekter, kostnad for solgte varer, bruttofortjeneste, salg av generelle og administrative utgifter, resultat før renteskatt og avskrivninger, avskrivningskostnader, driftsresultat, rentekostnader, skatt og nettoresultat.

# 1 - Inntekter

Det er første linje i resultatregnskapet, og inntektene beregnes av volumet for produktet ganger salgsprisen. Hvis et selskap har sagt fem segmenter som oppsummerer for å tjene den totale inntekten, utgjør den totale inntekten for de enkelte segmentene den totale inntekten. Inntekter er også kjent som salg eller omsetning og brukes om hverandre i forskjellige land. Salg er en veldig avgjørende figur for å se på et selskap, for et selskap å utvide det viktige for at det skal øke salget over tid og på en måte fange markedsandeler.

Vi bemerker at Google (Alphabet) først og fremst tjener inntekter fra tre aktiviteter - annonseinntekter fra Google Properties, annonseinntekter fra Network Members Properties og Andre inntekter (inkluderer spillbutikk, maskinvare, skytjenester, lisensiering osv.)

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

# 2 - Kostnad for solgte varer

Kostnaden for solgte varer er kostnaden for råvarene som kreves for å produsere produkter. Disse råvarene kommer fra forskjellige leverandører, og denne kostnaden består av mesteparten av kostnadene som kreves for at et selskap skal drive en virksomhet og utvide virksomheten.

Varekostnader solgt i Google består primært av trafikkanskaffelseskostnader som betales til Google Network-medlemmer for annonser som vises.

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

# 3 - Brutto fortjeneste

Det er forskjellen mellom inntektene til et selskap og kostnadene for varer som selges for selskapet.

Brutto fortjeneste = inntekter - inntektskostnader

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

  • Bruttofortjeneste (2016) = 90,272 - 35,138 = 55,134 millioner
  • Bruttofortjeneste (2015) = 74 989 - 28 164 = 46 825 millioner

# 4 - Selge generelle og administrasjonskostnader

Denne ordrelinjen består av alle kostnadene som kreves for å produsere produktene og også selge disse produktene. Disse kostnadene inkluderer kostnadene for fabrikkutgifter til markedsføringskostnader. Disse kostnadene inkluderer også personalkostnader som betales til alle ansatte, er det fabrikkarbeid eller administrativt personale og andre som får lønn fra selskapet.

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

  • SG&A Expense (2016) = 10485 + 6985 = 17.470 millioner
  • SG&A Expense (2015) = 9047 + 6136 = 15,183 millioner

# 5 - Avskrivningskostnader

Avskrivning er avsetningen for et selskap som gjør det mulig å kjøpe tilbake en eiendel når det er på tide at den eiendelen skrotes. I grunnregnskapet er det utgiften for perioden. Avskrivning er en ikke-kontant kostnad for selskapet.

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

  • Googles avskrivninger og avskrivninger i 2016 var henholdsvis $ 3.523 og $ 1.456 millioner.
  • Googles avskrivnings- og avskrivningsutgifter i 2015 var henholdsvis 4132 dollar og 931 millioner dollar.

# 6 - Driftsresultat

Det kommer til ved å trekke salgs- og administrasjonskostnader og avskrivningskostnader fra bruttofortjenesten. Denne ordrelinjen er kjent som driftsresultatet fordi selskapet genererer dette beløpet fra driften. Denne inntekten inkluderer ikke noe generert med økonomisk innflytelse.

Vær oppmerksom på at dette resultateksemplet på Google inkluderer forsknings- og utviklingskostnader som en driftskostnad.

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

  • Driftsresultatet for Google var 23716 millioner dollar i 2016 og 19360 millioner dollar i 2015.

# 7 - Renteutgifter

Dette er renten som selskapet betaler i en bestemt periode for selskapets totale gjeld. Det inkluderer renter for kortsiktig gjeld, langsiktig gjeld og også rentegjeld.

Nedenfor er øyeblikksbildet av resultatregnskapseksemplet - Googles renteinntekter og renteutgifter.

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

# 8 - Netto fortjeneste

Nettoresultatet oppnås ved å trekke et selskaps renteutgifter og skatt fra driftsresultatet.

Se beregningen nedenfor av nettoinntekt fra Googles resultatregnskapseksempel

kilde: Alphabet (Google) SEC Filings

  • Googles nettoinntekt var 19.478 millioner i 2016 og 15.826 millioner i 2015.

Konklusjon

Resultatregnskapet presenterer et grunnleggende sammendrag av selskapets inntekter og utgifter. Det er veldig viktig å forstå hver artikkel for å finne frem til et selskap. Varene som salg, nettoresultat, driftsresultat, rentekostnader er variablene for økonomiske forhold som spores for å analysere et bestemt selskap. Trender må spores for at de fleste ordrelinjene skal måle hvilken vei selskapet forbedrer og hvor det glir.