Proprietær handel (betydning) | Hvordan fungerer prophandel?

Hva er egenhandel?

Proprietær handel refererer til handel med bank og firmaer i de finansielle instrumentene som er tilstede i markedet ved hjelp av egne penger og på egen konto med motivet til å tjene fortjenesten for sine egne i stedet for å investere kundens penger for investeringen og tjene provisjon på at.

  • Det kalles også som Prop trading. Når en bank handler aksjer, derivater, obligasjoner, råvarer og andre finansielle instrumenter direkte fra sin egen konto, kalles det egenhandel.
  • Når banken håndterer kundens konto og handler på vegne av sine kunder, tjener banken bare provisjon fra kundene. Provisjonen er bare håndteringsgebyrene og ikke et ganske stort beløp for en stor enhet som en bank.
  • Den samme aktiviteten, hvis banken gjør for egen skyld og håndterer all sin egen handel, trenger ikke banken bare å bli fornøyd med kommisjonen. De kan beholde hele mengden fortjeneste de ville tjene for å handle direkte.
  • Plus bank har ikke bare alle ferdighetssettene for å håndtere handelsaktiviteten (siden banken håndterer alle sine kunders handelsaktiviteter), den har også informasjon som ingen investeringer kan få tilgang til. Som et resultat kan en bank handle mye effektivt enn en investor noen gang kunne.
  • Og det er derfor propellhandel er et så populært konsept blant bankene.

Eiendomshandlere bruker ulike aksjehandelsstrategier for å maksimere fortjenesten. Her er de få som ofte brukes -

  • Volatility Arbitrage
  • Fusjonsarbitrage
  • Global makrohandel
  • Indeks arbitrage

Volcker-regelen

Volcker-regelen er en viktig regel for handel med rekvisitter.

I år 2008 krasjet den globale økonomien. Den amerikanske økonomen og den tidligere amerikanske Federal Reserve-formannen Paul Volcker mente at den globale økonomiske krasjen var et resultat av spekulative investeringer gjort av investeringsbanker.

Og som et resultat begrenset han bankene i USA fra å foreta visse typer spekulative investeringer som ikke er ment for kundenes fordel.

Denne regelen kalles Volcker-regelen, og den er en del av Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act.

Regelen trådte i kraft 21. juli 2015. Etter et år ba de store bankene om å tilby dem et 5-års rom for å pare ned illikvide investeringer.

Fordeler med egenhandel

  1. Den første og viktigste fordelen av alle er andelen av fortjeneste bankene tjener ved å involvere seg i egenhandel. Ved å gjøre sin egen handel kan de beholde alle pengene sine. Det betyr at bankene tjener og holder 100% av fortjenesten fra egenhandel.
  2. Den andre fordelen med å handle for rekvisita er at firmaene / bankene kan lager verdipapirene for fremtidig bruk, og på et senere tidspunkt kan bankene selge disse verdipapirene til kundene som ønsker å kjøpe dem.
  3. Den tredje fordelen med propellhandel er at banken raskt kan bli nøkkelaktørene i markedet. Siden bankene har tilgang til informasjonen, ville ingen investorer ha tilgang til full fordel, bare ville bli utnyttet av bankene.
  4. Den fjerde fordelen med egenhandel er at prophandlere kan bruke avansert og sofistikert teknologi og automatisert programvare, som investorene kanskje ikke har råd til å bruke.

Hedgefond vs. egenhandel

Finansanalytikerne hevder at den globale økonomiske krasjen skjedde på grunn av to typer handel - hedgefondshandel og propshandel.

Derfor er det alltid klokt å forstå forskjellen mellom dem.

  • Den grunnleggende forskjellen mellom hedgefond og egenhandel er et spørsmål om eierskap. Når det gjelder hedgefond, forvalter fondsforvalteren og hans kolleger fondet på vegne av investorene. Og når det gjelder handel med rekvisitter, forvaltes hele fondet av banken selv.
  • Som et resultat, når det gjelder hedgefond, krever fondsforvalteren en høy provisjon fra investorene som har investert i hedgefondene. På den annen side holder proprietære handelsmenn 100% av fortjenesten.
  • Når det gjelder hedgefond, er risikoen fra fondsforvalteren begrenset. Siden han trenger å tenke på kundenes suksess og fiasko, kan han ta risikoen til en viss grad. Men for rekvisita er alt suksess eller fiasko deres ansvar. Som et resultat kan de proprietære handelsmennene ta så mye risiko som de vil ta. Og naturlig nok viser det seg at mer risiko ofte er mer fortjeneste enn hedgefondforvaltere.