Forskjellen mellom entreprenørskap og ledelse Toppforskjeller

Entreprenørskap vs Ledelsesforskjeller

Entreprenørskap stammer fra å ha en idé og aktiviteter for å gjøre disse ideene til en virkelighet som bærer risikoen for virksomhet og eierskap, mens ledelse er en kontinuerlig prosess for å få ting gjort, gitt omstendighetene og utfordringene mens de gjør dynamiske endringer i organisasjonen mens de ikke bærer risikoen for eierskap i mer desentraliserte miljøer i motsetning til entreprenørskap.

En gründer starter en ny virksomhet med sine innovative konsepter, mens ledelsen driver den virksomheten med sine forskjellige administrative funksjoner. I denne artikkelen ser vi på forskjellene mellom entreprenørskap og ledelse.

Hva er entreprenørskap?

Entreprenørskap er en prosess med å starte en ny virksomhet som er innovert, designet og planlagt av gründere. En gründer som er opphavsmann til ny virksomhet, kommer med en nyskapende ide om å lage et bestemt produkt eller levere unike tjenester til samfunnet for å tjene dem bedre eller for å skape en enkel livsstil.

  • Nå om dagen er disse nye virksomhetene også kjent som nyetableringer, som i informasjonsteknologisektoren, bygde mange gründere oppstartsbedriftene for å betjene brukerne en bedre teknologi.
  • Entreprenører er veldig lidenskapelig opptatt av ideene sine, og de jobber hardt for å få selskapet til å lykkes og tjene penger på det. De prøver å redusere risikoen og utvikle forretningsmodellen som til slutt er samfunnets ønske.
  • For eksempel var Flipkart et lite oppstartsselskap som kommer med sine unike e-handelstjenester i India. Entreprenørene deres sliter veldig i begynnelsen, men etterpå ble deres selskap den største online shoppingplattformen i India. Det ble kjøpt opp av Walmart for $ 16 milliarder dollar, den største avtalen i e-handelsmarkedet, og deres e-entreprenører har tjent enorme fortjenester på det.

Hva er ledelse?

Ledelse er en kontinuerlig og uendelig prosess med å planlegge, styre, organisere, kontrollere og koordinere innsatsen til folket for å oppnå det definerte målet for en organisasjon ved hjelp av tilgjengelige ressurser.

  • Noen økonom definerer også ledelse som en kunst å få ting gjort gjennom mennesker. Det er mer en administrativ jobb som en gruppe mennesker i ledelsen ikke jobber selv, i stedet skaper de et team av mennesker som jobber for dem.
  • Det er mange hierarkier i ledelsen som et styre, avdelingsleder, veiledere, teamledere, osv. I en stor organisasjon, og alle styrer og administrerer arbeidet til deres underordnede. Ledelsen er både dynamisk og resultatorientert, og deres policyer er fleksible nok til å justere ressursene i samsvar med de beste mulighetene som er tilgjengelige i markedet.
  • Ledelsen er ansvarlig for å drive virksomheten til en organisasjon på en smidig og effektiv måte, og for det må de spille forskjellige funksjoner som drift, salg, menneskelige ressurser og støttefunksjoner, økonomiske funksjoner og mange andre. De må sørge for at alle kandidater blir plassert på passende steder i henhold til deres faglige kvalifikasjoner, erfaringer, ferdigheter og evner for å gi størst mulig effektivitet i sine tildelte oppgaver.

Entreprenørskap vs ledelsesinfografikk

Viktige forskjeller mellom entreprenørskap og ledelse

Hovedforskjellene er som følger -

  • En entreprenør er eier av virksomheten, siden han er opphavsmannen til forretningsideen og en nøkkelperson bak dannelsen av en bedrift. Mens ledelsen er ansatte i en organisasjon da de må utføre sine plikter i organisasjonens og eiernes interesse.
  • Å være eier av virksomheten bærer en gründer all risikoen for suksess og fiasko for virksomheten, og han er også ansvarlig for ikke å jobbe med sin nye forretningside til forbrukernes tilfredshet. Ledelsen er ikke bekymret for risikoen for forretningssvikt, ettersom de bare er ansatte i en organisasjon og for det meste ikke har noen interesse i organisasjonen, bortsett fra noen få viktige ledere som kan ha aksjer i selskapet.
  • En gründer får godtgjørelse i form av fortjeneste ut av virksomheten, bare etter å ha nettet alle de direkte og indirekte utgiftene. De må absolutt holde penger til side for fremtidig ekspansjon og fremtidige forretningsmuligheter, og også for nedgangstider i konjunktursykluser, og det kan føre til at de ikke tjener penger de første årene. Imidlertid kan de tjene unormale fortjenester når selskapet begynner å vokse i markedet. Og hvis noen anskaffelser av virksomheten gjøres, vil han få enorm avkastning på hele investeringen i den innovative forretningsideen siden begynnelsen av prosjektet. Mens ledelsen får godtgjørelse i form av lønn eller noe insentiv eller provisjon basert på deres prestasjoner.
  • Entreprenører er motivert til å starte en ny satsing med sine unike forretningsideer, mens ledelsen er motivert til å lede en eksisterende virksomhet til gründerne på en mer effektiv og rettidig måte.
  • Å være opphavsmann til forretningsentreprenørene har alle myndighetene som tar beslutning om den virksomheten, mens ledelsen ikke har slike beslutningsmyndigheter i stedet for at de må følge beslutningene som er tatt av eierne, bortsett fra få viktige ledere som er involvert i beslutningen. -skapende organ i organisasjonen.
  • Bærekraftig vekst i virksomheten er hovedmotivet til gründeren, mens ledelsen er motivert mot oppnåelse av å definere organisatoriske mål med optimal utnyttelse av tilgjengelige ressurser.
  • Den samlede prosessen med entreprenørskap er sentralisert mens ledelsesprosessen er desentralisert på grunn av mange hierarkier som er tilgjengelige i en organisasjon.

Sammenligningstabell

Basis EntreprenørskapLedelse
Betydning En ny virksomhet startet av en gründerEt team av mennesker som styrer virksomheten
EieEn gründer er en eierTeamet av ledelsen er ansatte
Fare Entreprenør bærer risikoen for virksomhetLedelsen har ingen risiko for virksomheten
GodtgjørelseI den slags fortjenesteIn-slags lønn
MotivasjonÅ starte en ny virksomhetÅ administrere den eksisterende virksomheten
BeslutningstakingI hendene på gründerenI hendene på eiere, Key Managerial Personnel's
OppdragBærekraftig vekst i virksomhetenÅ oppnå definere et organisatorisk mål
ProsessSentralisertDesentralisert

Endelig tanke

Det er bra å ha nye virksomheter med en innovativ forretningside i et land som vil skape mer sysselsetting og forbedrer levestandarden til folk i landet. Det vil også bidra til å øke de økonomiske og økonomiske forholdene i landet, og dermed fremmer og støtter regjeringen oppstartsbedrifter på alle mulige måter.

Imidlertid er entreprenørskap risikotakerne kopp te, da mange oppstartsbedrifter stenger hver dag på grunn av dårlig planlegging, utilstrekkelige midler, høy konkurranse, lavere krav, mislykkede forretningsideer og mange flere rasjonelle grunnlag. Folk forlater sine eksisterende jobber for å starte en ny virksomhet, og hvis den virksomheten ikke overlever, vil de komme i den økonomiske krisen. Derfor foreslås det å sikre risikoen ved å danne nye virksomheter og på forhånd gjøre avsetninger for å redusere risikoen. Endelig kan man si at entreprenører er født og de bygde ledelsen.