VBA-variant | Hvordan erklærer jeg datatypevariant i Excel VBA?

Excel VBA-datatype

Variantdatatype i VBA er en universell datatype som kan inneholde alle typer datatyper, men mens vi tilordner datatypen, må vi bruke ordet “Variant”.

Vi vet alle hvor viktige variabler er i VBA-prosjekter. Når variabelen er deklarert, må vi tilordne en datatype til de deklarerte variablene. Datatypetildeling i VBA er avhengig av hva slags data vi trenger for å tildele de deklarerte variablene.

For et eksempel se koden nedenfor.

I koden ovenfor har jeg erklært variabelen som “IntegerNumber”, og jeg har tilordnet datatypen som “Integer” .

Før jeg tilordner datatypen til variabelen, bør jeg være oppmerksom på begrensningene til variabelen. Siden jeg har tilordnet datatypen som heltall, kan variabelen min inneholde tallene fra -32768 til 32767.

Noe mer enn grensen for datatypegrensen, vil føre til en feil. Så hvis vi vil lagre mer enn 32767-verdi, må vi tilordne den forskjellige datatypen som kan inneholde mer enn 32767.

For å overvinne denne begrensningen har vi en universell datatype "Variant". Denne artikkelen viser deg den komplette guiden til en datatype for varianten.

Hvordan erklære Variant Data Type?

Vi kan erklære variantdatatypen som vanlig datatype, men mens vi tildeler datatypen, må vi bruke ordet "Variant".

Kode:

 Sub Variant_Example1 () Dim MyNumber Som Variant End Sub 

Dette gjør at variabelen kan jobbe med alle slags data nå. Vi kan tildele tall, strenger, datoer og mange andre ting.

Nedenfor er demonstrasjonen av det samme.

Kode:

 Undervariant_eksempel1 () Dim månednavn som variant dim dato som variant dim nummer som variant dim navn som variant månednavn = "januar" mydato = "24-04-2019" mitt nummer = 4563 mitt navn = "mitt navn er Excel VBA" slutt sub 

I det ovennevnte har jeg tildelt en dato til variabelen, nummer til variabelen, en streng til variabelen. Så datatypen Variant lar oss ikke bekymre oss for hva slags data vi skal lagre eller tilordne den.

Så snart vi erklærer en variabel som Variant, trenger vi ikke å bekymre oss for datatypen vår et sted midt i prosjektet mens vi koder. Dette gjør at variabelen fungerer fleksibelt etter våre behov. Sannsynligvis med en enkelt variabel kan vi utføre vår virksomhet i hele prosjektet.

VBA-varianten krever ikke eksplisitt måte

Den generelle prosedyren for å erklære en VBA-variabel er å først gi navnet til variabelen og deretter tilordne datatypen til den. Nedenfor er et eksempel på det samme.

Dette er den eksplisitte måten å erklære variabelen på. Men når vi deklarerer datatypen Variant, trenger vi ikke å erklære dem eksplisitt, men vi kan bare gi navnet til variabelen og utelate datatypedelen.

Kode:

 Sub Variant_Example1 () Dim MyNumber End Sub 

I koden ovenfor har jeg kalt variabelen som “MyNumber”, men etter å ha navngitt variabelen har jeg ikke tildelt noen form for datatype til den.

Jeg har utelatt som [Datatypenavn] -del fordi det øyeblikket vi ignorerer datatypetildelingsdelen alltid blir Variant.

Ting å huske

Selv om datatypen "Variant" er fleksibel med data vi skal lagre, er dette ikke den populære datatypen. Ser rart ut, men helt sant. Med mindre det er noen spesifikk grunn til å bruke mennesker, unngår du å bruke denne datatypen. Nedenfor er noen av grunnene til å unngå bruk av Variant.

  • Den ignorerer alle feil som ikke samsvarer med dataene.
  • Variantdatatype begrenser oss fra å få tilgang til IntelliSense-listen.
  • VBA gjetter alltid den best mulige datatypen og tilordner deretter.
  • Når det gjelder Integer-datatypegrense, varsler ikke datatypen oss det øyeblikket den krysser 32767-grenser.