Anti-fortynningspapirer | Konvertibel gjeld og foretrukket lager

Hva er anti-fortynnende verdipapirer

Antidilutive verdipapirer kan defineres som de finansielle instrumentene som selskapet har på det bestemte tidspunktet, og som ikke er i aksjeform, men hvis de konverteres til ordinære aksjer, vil det resultere i en økning i inntjeningen per aksje. av selskapet.

La oss ta et eksempel for å illustrere hvordan de antidynutive verdipapirene fungerer og hvordan vi behandler de antidunutive verdipapirene mens vi beregner den utvannede EPS.

Eksempel

Selskap R har utstedt en konvertibel obligasjon på 250 til $ 200 par utstedt til pari for totalt $ 50.000 med et avkastning på 15%. Selskap R har nevnt at hver obligasjon kan konverteres til 20 aksjer med aksjer. Det veide gjennomsnittlige utestående antall vanlige aksjer er 16000. Nettoresultatet for selskap R for året er $ 20 000, og det utbetalte foretrukne utbyttet er $ 4000. Skattesatsen er 25%.

Finn ut grunnleggende EPS og utvannet EPS. Og sammenlign de to.

I eksemplet ovenfor skal vi først beregne inntjeningen per aksje for selskapet R.

  • Resultat per aksje (EPS) = Netto inntekt - Foretrukket utbytte / vektet gjennomsnittlig antall vanlige aksjer.
  • Eller, Basic EPS = $ 20.000 - $ 4000/16000 = $ 16.000 / 16.000 = $ 1 per aksje.

For å beregne utvannet EPS må vi beregne to ting.

  • Først vil vi beregne antall vanlige aksjer som vil bli konvertert fra de konvertible obligasjonene. I denne situasjonen vil 40 vanlige aksjer bli utstedt for hver konvertible obligasjon. Hvis vi konverterer alle konvertible obligasjoner til vanlige aksjer, får vi = (250 * 20) = 5000 aksjer.
  • For det andre må vi også finne ut inntjeningen fra de konvertible obligasjonene. Her er inntektene = 250 * $ 200 * 0,15 * (1 - 0,25) = $ 5625.

Nå skal vi beregne utvannet EPS for selskap R.

Utvanet EPS = Netto inntekt - Foretrukket utbytte + Inntjening fra konvertible obligasjoner / Vektet gjennomsnitt Antall vanlige aksjer + Konverterte vanlige aksjer fra konvertible obligasjoner.

  • Utvanet EPS = $ 20.000 - $ 4.000 + $ 5625 / 16.000 + 5000
  • Utvanet EPS = $ 21 625/21 000 = $ 1,03 per aksje.

Hvis den utvannede EPS-en med en tilfeldighet er mer enn den grunnleggende EPS-verdien, er sikkerheten antifortynnende verdipapirer.

  • I eksemplet ovenfor så vi at de konvertible obligasjonene er antifortynningspapirer fordi grunnleggende EPS (dvs. $ 1 per aksje) er mindre enn den fortynnende EPS ($ 1,03 per aksje) når vi tar hensyn til de konvertible obligasjonene.

Når et selskap har antifortynningssikkerhet som eksemplet ovenfor, ekskluderer det antifortynningspapirene fra beregningen av utvannet fortjeneste per aksje.

Hvordan sjekke om konvertibel gjeld er en antidilutiv sikkerhet?

Før du beregner utvannet EPS, må du sjekke om denne sikkerheten er fortynningsmiddel. For å sjekke om den konvertible gjelden er anti-fortynningsmiddel, beregne

  • Hvis dette forholdet er mindre enn grunnleggende EPS, er konvertibel gjeld utvannende sikkerhet og bør inkluderes i beregningen av utvannet EPS.
  • Hvis dette forholdet er større enn den grunnleggende EPS, er den konvertible gjelden antifortynningssikkerhet.

Hvordan sjekker jeg om konvertible foretrukne aksjer er en antidilutiv sikkerhet?

For å sjekke om den konvertible foretrukne aksjen er fortynningsmiddel, beregne

  • Hvis dette forholdet er mindre enn grunnleggende EPS, er en konvertibel foretrukket aksje fortynnende og bør inkluderes i beregningen av utvannet EPS.
  • Hvis dette forholdet er større enn den grunnleggende EPS, er den konvertible foretrukne aksjen antifortynnende sikkerhet.